6 Activiteiten in de Vechtstreek

We hebben een paar geweldige activiteiten uitgezocht om jullie verblijf bij Flora Batava nog leuker te maken.

Activiteiten

1. HOORNEBOEGSE HEIDE | HILVERSUM

Aan de zuidkant van Hilversum vind je de prachtige natuur van de Hoorneboegse Heide, waar je even helemaal kunt ontsnappen uit de realiteit! Omringd door bos is dit een heerlijke plek om te wandelen. Je staat oog in oog met de grote grazers, de Charolaiskoeien, nodig om de hei op peil te houden. Wanneer je de hei helemaal oversteekt, kom je bij Vliegveld Hilversum. Ga ook langs bij “Bij de Tuinman”. Hier kun je op zaterdag en zondag terecht voor een kop koffie of thee, iets zoets en een routekaart met zowel korte als lange wandelroutes.

2. KASTEEL LOENERSLOOT

In Kasteel Loenersloot lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De prachtige, authentiek vertrekken ademen geschiedenis. De kasteeldeuren gaan exclusief open voor rondleidingen met gids, en een bezoekje is beslist de moeite waard. Wist je dat dit kasteel het oudste gebouw in de regio is? De donjon, gebouwd rond 1200, vormt het trotse hart van dit prachtig verborgen gelegen kasteel.

3. KASTEEL SYPESTEYN

Honderd jaar geleden opende het jongste kasteel van Nederland zijn deuren voor publiek. Het werd gebouwd als huis voor de verzamelingen van jonkheer Henri van Sypesteyn (1857-1937). De tuinen met hun oude rozensoorten en bijzondere bomen en struiken zijn een eerbetoon aan de oude Nederlandse tuinkunst.

Dit jaar presenteert Kasteel Sypesteyn zich als museum vol verzamelingen. De bezoeker kan ruimschoots genieten van de collectie familieportretten, Hollandse porselein, terracotta beelden, zilveren en glazen voorwerpen en Japans lakwerk.

4. POP & JAZZ

Op 19 oktober swingt Gooiland als nooit te voren tijdens de tweede editie Pop & Jazz Hilversum. In vier zalen treden maar liefst 14 bands op, variërend van jazz, pop, funk tot soul.

Jazzliefhebbers worden verwend met enkele van de topacts, waaronder het Utrechts Jazz Orkest, vergezeld door de prachtige stemmen van Laura Fygi en Franklin Brown, de magnetische aantrekkingskracht van The Preacher Men, de funky grooves van Montis, Goudsmit & Directie en de verleidelijke saxofoonklanken van Susanne Alt.

 
5. 600 jaar HILVERSUM - Beeld & GELUID

Speciaal voor de viering van 600 jaar Hilversum dook Beeld & Geluid de archieven in op zoek naar bijzondere beelden over de Mediastad. In het mediamuseum zijn een reeks bijzondere films uit de geschiedenis van Hilversum gratis te bekijken.

6. SIERTUIN GOOILUST

De siertuin op buitenplaats Gooilust is een schitterende ommuurde tuin met meer dan 900 soorten exotische bomen, struiken en planten. Je bent van harte welkom om te komen ronddwalen in dit verborgen paradijs.