Previous slide
Next slide
Doornburgh - Hotel Flora Batava

BUITENPLAATS DOORNBURGH

Buitenplaats Doornburgh ligt aan de rand van Maarssen en bestaat al sinds de zeventiende eeuw. De buitenplaats werd jarenlang bewoond door Kanunnikessen van het Heilig Graf. Sinds 2018 is de buitenplaats geopend voor publiek, u vindt hier tentoonstellingen, workshops en lezingen op het snijvlak van kunst en wetenschap. Daarnaast vindt u hier restaurant DeZusters, waar mooie producten, gastvrijheid en gezelligheid centraal staan. 

VECHTSTREEK MUSEUM

Ontdek de cultuur, geschiedenis en kunst van de hele Vechtstreek in het Vechtstreek Museum. Het museum in Maarssen is een kleinschalig cultuurhistorisch museum. De vaste collectie laat de geschiedenis van Maarssen, de Vecht en de prachtige buitenplaatsen zien. Daarnaast organiseert het museum een paar keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling over de Vechtstreek of haar kunstenaars.

Vechtstreek museum - Hotel Flora Batava
kasteel zuilen vierkant - Hotel Flora Batava

SLOT ZUYLEN

Slot Zuylen is één van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het kasteel werd rond 1250 gebouwd door Steven van Zuylen. Het had een strategische positie langs de Vecht én werd omringd door vruchtbare grond. Vandaag de dag heeft Slot Zuylen de functie van een museum. 

FORT MAARSSEVEEN

Fort Maarsseveen is een culturele en kunstzinnige broed- en ontmoetingsplaats. Een bijzondere plaats waar muziek theater en kunst samenvloeien met goed gezelschap en lekker eten. Met speciale aandacht voor natuur en duurzaamheid. Soms bruisend van de activiteiten, soms lekker rustig. 

Maarssen molens - Hotel Flora Batava

BREUKELEN

Hotel Flora Batava ligt op een steenworp afstand van het pittoreske Breukelen. Een wandeling door het gezellige dorp brengt u langs bijzondere plekken zoals Galerie Peter Leen, de 15e eeuwse Pieterskerk, het mooie Park Boom en Bosch en het wandelpark van Ridderhofstad Gunterstein. 

loenen aan de vecht

In het noordwesten van de provincie Utrecht ligt het prachtige dorpje Loenen aan de Vecht. In het historisch centrum van het dorp vind je de grote kerk de de brug over de Vecht. Maar ook in de omgeving van het dorp vindt u prachtige bezienswaardigheden, hier hebben door de eeuwen heen meerdere landgoederen, kastelen en buitenplaatsen gestaan.

hotel FLORA BATAVA

Van intiem tot luxe

Maak je bezoek aan Maarssen extra comfortabel met een overnachting bij Hotel Flora Batava. De traditie van gastvrijheid komt hier opnieuw tot leven in de 45 kamers en suites, restaurant Bloei, een theehuis en twee vergaderzalen. De bijzondere ligging nodigt uit om ontdekt te worden.