Previous slide
Next slide

GENIETEN IN DE buurt van UTRECHT

Met Flora Batava als luxe uitvalsbasis kunt u de provincie Utrecht goed verkennen. Natuurlijk is er in de bruisende stad Utrecht van alles te beleven. Geniet van de unieke restaurants en bars direct aan de Oudegracht, de beroemde Domtoren, de uiteenlopende musea, concertgebouw Tivoli Vredenburg en de verschillende leuke winkels voor een dagje shoppen. 

Daarnaast is er de prachtige natuur van de groene Utrechtse Heuvelrug, waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen, zowel op een ‘normale’ fiets als met een racefiets of mountainbike. Of breng een koninklijk bezoek aan Paleis Soestdijk en eet pannenkoeken in het idyllische dorpje Lage Vuursche, waar prinses Beatrix in Kasteel Drakensteyn woont.    

Dichtbij Flora Batava zijn meerdere prachtige kastelen, molens & buitenplaatsen te bezichtigen. De middeleeuwse kastelen vertellen de strijd tussen de bisschop van Utrecht en de graaf van Holland om de macht over de rivier. Zo vind je op 11km afstand van Flora Batava het monumentale Kasteel De Haar, het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Daarnaast herinneren de buitenplaatsen ons aan de gouden eeuw. Toen al was de Vechtstreek een geliefde plek om te verblijven. Hier vind je onder andere Buitenplaats Doornburgh, deze buitenplaats bestaat al sinds de 17e eeuw.

KAMERS & SUITES

Bekijk onze verschillende moderne, sfeervolle kamers die allen grote ramen, mooie lampen en bijzondere kunst hebben. Elke kamer of suite heeft zo zijn eigen bijzonderheden, zoals originele balkenplafonds of zicht op de Vecht.

UTRECHT CITY BREAK ARRANGEMENT

Combineer een luxe verblijf bij Flora Batava met een citytrip naar Utrecht met dit arrangement inclusief ov ticket en cityguide of kies voor één van onze andere arrangementen.

BREUKELEN

Hotel Flora Batava ligt op een steenworp afstand van het pittoreske Breukelen. Een wandeling door het gezellige dorp brengt u langs bijzondere plekken zoals Galerie Peter Leen, de 15e eeuwse Pieterskerk, het mooie Park Boom en Bosch en het wandelpark van Ridderhofstad Gunterstein. 

loenen aan de vecht

In het noordwesten van de provincie Utrecht ligt het prachtige dorpje Loenen aan de Vecht. In het historisch centrum van het dorp vind je de grote kerk de de brug over de Vecht. Maar ook in de omgeving van het dorp vindt u prachtige bezienswaardigheden, hier hebben door de eeuwen heen meerdere landgoederen, kastelen en buitenplaatsen gestaan.

cultuur & historie

De Vechtstreek is eigenlijk een groot openluchtmuseum. Fietsend en wandelend in deze omgeving komt u buitenplaatsen, forten, kastelen en molens tegen. Wij hebben ze allemaal voor u op een rijtje gezet.

BLIJF OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van Flora Batava’s nieuws en speciale aanbiedingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.