Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Flora Batava zetten wij ons elke dag in om een gastvrije en culinaire ervaring te bieden in ons hotel, restaurant en in de vergaderzalen. Wij doen ons werk met aandacht voor de mens, de natuur en het milieu. Met het gehele team streven wij naar een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering en proberen wij onze negatieve impact op het milieu steeds meer te verminderen.

Daarnaast leveren wij graag een positieve bijdrage aan de samenleving bijvoorbeeld door een intensieve samenwerking met de lokale omgeving, door studentenbegeleiding  en door de sponsoring van lokale culturele en sportieve events.

De renovatie van buitenplaats naar Hotel

In 2019 is gestart aan de restauratie en renovatie van de buitenplaats. De buitenplaats was jarenlang in verval geraakt. Door de buitenplaats een nieuwe functie te geven als hotel hebben we dit culturele erfgoed een nieuwe toekomst gegeven. Hierbij is veel aandacht gegeven aan een duurzame bouw. In het rijksmonument en de overige gebouwen zijn alle installaties volledig vervangen waarbij gekozen is voor duurzame alternatieven. Alle daken zijn volledig gerestaureerd en voorzien van uitstekende isolatie.

Het beperken van energieverbruik

Er zijn zonnepanelen en warmte pompen geplaatst.  Daarnaast zijn er diverse maatregelen toegepast tegen verspilling van water en elektriciteit. We hebben energy savers geplaats in de hotelkamers. We hebben duidelijke afspraken gemaakt met ons personeel o.a. over het uitzetten van apparaten en verlichting, het gesloten houden van deuren en ramen en het uitzetten van airco’s op kamers die niet bezet zijn. We maken bewust geen gebruik van terrasverwarmers en op diverse plaatsen hebben we automatische verlichting.

Bewust inkopen

Bij onze inkoop voor het hotel en het restaurant houden wij rekening met het milieu. Wij kopen producten bij lokale leveranciers en bij de groothandel. We beperken het aantal leveranciers zodat we zo min mogelijk transportbewegingen veroorzaken. We maken gebruik van glazen waterflessen, i.s.m. Made Blue. Elke fles van 500ml zorgt voor 50 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. We kopen zo min mogelijk mono verpakkingen. Onze shampoo en douchegel zijn daarom in grootverpakking aanwezig op de kamers. We maken gebruik van biologische schoonmaakmiddelen en maken zo min mogelijk gebruik van disposable verpakkingen.

Onze werkwijze in de keuken is erop gericht om voedsel verspilling zoveel mogelijk te beperken.

Scheiden van afval

We stellen onszelf als doel ons afval te scheiden en te reduceren. Het afval wordt gescheiden in de stromen glas, karton/papier, plastic, swill, tuinafval en restafval.

Green key

a standard of excellence

Green Key is het internationale duurzaamheidskeurmerk voor hotels. Dit keurmerk wordt toegerekend aan bedrijven die zich inzetten voor een duurzame onderneming zonder dat daarbij de kwaliteit voor gasten achteruitgaat. Flora Batava heeft als doelstelling om binnen afzienbare tijd het gouden Green Key keurmerk te ontvangen.