Romantische Boutiquehotel

Blog geschreven door Irene van Travelvalley naar aanleiding van een romantisch weekendje weg in Flora Batava in juni 2024.

Restaurant Bloei

SLAPEN OP EEN UNIEKE HISTORISCHE PLEK

Wie arriveert bij Flora Batava ziet het meteen: dit is een unieke plek met historie. De statige buitenplaats maakt indruk op elke gast, dat kan niet anders. Of je hier nu komt om te slapen, eten, of beiden: de sfeer in het historische pand is ontspannen, knus en modern tegelijk. Een diner in restaurant Bloei is een feestje voor al je zintuigen. Tijdens een culinaire reis word je verrast door bijzondere smaakcombinaties en prachtig opgemaakte borden. Bij de bereiding van de pure en smaakvolle gerechten wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van seizoensproducten uit de regio. Het past naadloos bij de uitstraling van het pand en interieur van het restaurant.

EEN SERRE UIT EEN SPROOKJE

Niet alleen de kwaliteit van de dinergerechten is bijzonder goed, de soms sprookjesachtige vibe maakt het totaalplaatje compleet. Dat geldt vooral voor de schitterende serre van glas, die vastzit aan het restaurant. Klassiek en modern gaan hier hand en hand en tijdens je ontbijt, lunch, borrel of diner heb je een waanzinnig mooi uitzicht op het landgoed en de rivier de Vecht in de verte. Het geeft het gevoel dat je echt even in een andere wereld bent. Misschien neem je de smaken uit de regio op die manier nog beter in je op. Het vriendelijke personeel adviseert graag over een wijnpassend wijnarrangement. Of je kiest zelf een heerlijk flesje uit van de uitgebreide wijnkaart. Naast het geweldige diner, kun je als hotelgast geweldig ontbijten in de serre. Een ‘must do’, want dit is een hotelontbijt zoals het hoort te zijn! Een niet al te groot buffet, service aan tafel, versgeperste jus d’orange en veel gezonde keuzes.

BLOEMEN EN BLOEIEN

De naam van restaurant Bloei is niet willekeurig gekozen. Flora Batava heeft een botanische geschiedenis, die teruggaat tot de 17e eeuw. Honderden bloemen en planten werden door Agnes Block gekweekt, waaronder de allereerste ananas in Nederland. Gerechten van de menukaart worden verrijkt met bloemen en ook in het interieur zijn ze niet te missen. De hoge plafonds zijn op plekken verfraaid met florale gipselementen. En ook in de hotelkamers vind je (afbeeldingen van) bloemen en planten terug.

Naast het restaurant kan iedere bezoeker, hotelgast of voorbijganger, genieten van een hapje en drankje op één van de twee terrassen. Het terras voor de villa of die bij het theehuis aan het water. Of je nu komt voor ontbijt, koffie met iets lekkers, lunch, borrel of diner: het uitzicht is altijd onovertroffen. Dat hier met liefde wordt gewerkt en gekookt, is te merken en proeven! Een bezoek aan Flora Batava is een totaalbelevenis.